Writings

Një iniciativë morale mbi krimet seksuale

Falë debatit të parmbrëmshëm që ushqen me audiencë studio televizive shqiptare, humbi në tymnajë një iniciativë me vlerë sociale dhe morale për shoqërinë tonë. Një

Të kuptosh Rudinën

Në skenën politike shqiptare, e sidomos në sallën e parlamentit, janë shfaqur kohë pas kohe personazhe që dukshëm nuk përkasin aty. Vitet e fundit, me

Në kujtim të Roger Scruton

Mjeshtër Scruton …, – iu drejtova, –… a e dinit se në enciklopedi, po të kërkosh për filozofët e konservatorizmit, lista nis me Edmund Burke

Rëndësia e komunikimit institucional

Një muaj më pare pata mundësinë të përfaqësoja Kontrollin e Lartë të Shtetit në Qendrën për Ekselencë në Financë, në Lubjanë të Sllovenisë, ku mbajt

Një popull për tallje

Ekonomisti amerikan i taksimit, Mancur Olson, na kujton në një prej eseve të tij, një barsoletë të hershme që qarkullon mes ekonomistëve. Barsoleta thotë se

Republikë e Re me metodë të vjetër

Shkenca politike greke studionte kushtetutat e deriatëhershme dhe përgjithësonte marrëdhëniet mes natyrës njerëzore dhe veprimit politik. Ndoshta instrument ii tyre më i fuqishëm ishte teoria