Brenton Kotorri

Personal Archive

brenton-mretti

Një iniciativë morale mbi krimet seksuale

Falë debatit të parmbrëmshëm që ushqen me audiencë studio televizive shqiptare, humbi në tymnajë një iniciativë me vlerë sociale dhe morale për shoqërinë tonë. Një

Narrativa e propagandës

“E vërteta do t’ju çlirojë” tha Jezu Krishti. Njeriu ka një marrëdhënie të trazuar me të vërtetën. Historikisht. Për hir të përtypjes do të bëjmë

Të kuptosh Rudinën

Në skenën politike shqiptare, e sidomos në sallën e parlamentit, janë shfaqur kohë pas kohe personazhe që dukshëm nuk përkasin aty. Vitet e fundit, me

Në kujtim të Roger Scruton

Mjeshtër Scruton …, – iu drejtova, –… a e dinit se në enciklopedi, po të kërkosh për filozofët e konservatorizmit, lista nis me Edmund Burke

Mosbindja civile si formë proteste

“Lex injustia no est lex!”, -skaliti Shën Augustini. Të njëjtën tezë, më vonë e mori edhe Thomas Jefferson: “Kur padrejtësia bëhet ligj, rezistenca bëhet detyrë!”

Rëndësia e komunikimit institucional

Një muaj më pare pata mundësinë të përfaqësoja Kontrollin e Lartë të Shtetit në Qendrën për Ekselencë në Financë, në Lubjanë të Sllovenisë, ku mbajt

Dhuna në ligjërimin politik ndërkombëtar

Ligjërimi politik ndërkombëtar, përcakton thelbësisht realitetin social botëror. Do të shohim konkretisht elementet mediatike që rrethuan ngjarjet e dhunës në kryeqytetin e Sudanit, Darfur, për