Writings

Rënia e Metës si fund i tranzicionit

Si një prej lojtarëve më të palodhur të politikës shqiptare të tranzicionit, Ilir Meta nuk resht asnjëherë së surprizuari, e pikërisht duke mos surprizuar. Pas

Koalicioni i djathtë

Në zgjedhjet për kandidatin për president brenda Partisë Republikane në SHBA vumë re shumëllojshmërinë e vizioneve që u paraqitën. Vizionet e paraqitura prej secilit kandidat

Humbën republikanët, fituan gratë

Zgjedhjet presidenciale në SHBA tërhoqën vëmendjen më të madhe botërore se çdo herë tjetër. Nuk e them këtë vetëm në terma sasiorë, pasi me shifra,

Përshesh në FRESSH

“Do të jem liderja më e mirë e FRESSH-it, pasi që e vogël unë arrij gjithçka që dëshiroj”, apo “në krye të FRESSH-it na duhet një

Fabrikimi i atdhetarizmit

Çfarë është nacionalizmi, patriotizmi, atdhetarizmi? Çfarë është kombi? Në veprën e tij “Çfarë është kombi”, Ernest Renan argumenton se kombi është ‘një princip shpirtëror’ si

Asimilimi i tjetrit në politikë

Ka raste kur kandidatë që vijnë nga grupe sociale cilësore minoritare, arrijnë të fitojnë zgjedhje të rëndësishme, duke u bërë kryebashkiakë dhe deri kryetarë qeverish.