Writings

Bota e Re Gay

Gjatë epokës moderne, shkrimtarë si Thomas More, Francis Bacon, H.G. Welles, Tommaso Campanella, etj., shkruan për botë të reja, dhe qytete ëndrrash. Epoka e së

Mbi aktivizmin (Interviste per Gazeten MAPO)

Studenti në nivelin master për Marrëdhënie Ndërkombëtare pranë Universitetit Europian të Tiranës, është aktualisht drejtues i APPA dhe përfaqësues i Shqipërisë në Asamblenë Rinore në

Xhihadi homoseksualist

LGBT me krahë të ngrohta. Sikurse ndodh shpesh, me vendet e vogla, “të mëdhenjtë” bëjnë ç’të duan. Ky fenomen ndodh shpesh në marrëdhëniet ndërkombëtare, dhe

Mësime nga Obama për qeverinë Rama

Sigurisht që edhe këtë vit, fjalimi i përvitshëm “State of the Union” ne Kongresin Amerikan, u prit me entuziasëm. Sidomos nga media. Kjo pasi media

#JeSuixConcerne (Koment – këshillues)

Më 30 shtator të vitit 2005, gazeta daneze Jyllands-Posten publikoi 12 karikatura editoriale të profetit Muhamed, themeluesit të Islamit. Gazeta asokohe deklaroi se ky veprim

Kongres për rininë e tranzicionit

Brezi i prindërve të mi të cilët kanë lindur në komunizëm, duke patur për mision që të edukonte brezin tim, brezin e fëmijëve të tyre,