Writings

Demokraci Kineze!

Gjatë verës së këtij viti më tërhoqi vëmendjen krahas ngjarjeve të tjera botërore edhe protestat pro demokraci që nisën në Hong Kong. U përpoqa t’i

Debati Marijuanist

Gjatë verës së vitit të kaluar, CNN ndërmori një nismë të rëndësishme që e ndryshoi plotësisht kursin e debatit mbi marijuanën në SHBA. Në edicionin

Diplomacia

Në këtë mjedis aktual të ndryshimit, ndjehet ngushtësia e koncepteve dhe teorive të vjetra politike për shtetin dhe sovranitetin e shteteve kombe. Me sa duket,

Logjika Homoseksualiste

Në shkencat sociale, një fenomeni X i shtohet prapashtesa -ist, për të treguar anën politike të tij dhe për rrjedhojë i shtohet epitetit të një

BigBrother-izmi i politikës shqiptare

Të gjitha forcat politike në botë të cilat kërkojnë të marrin pushtetin e të qeverisin kanë një premtim të përbashkët. Prenmtimi i tyre është se

Drekë në Çamëri

Që prej kohës kur u stabilizuan te shpërndara nëpër qytetet e Shqipërisë, familjet çame kanë humbur shumë prej sjelljeve dhe zakoneve të tyre të përditshme.

Letër për (MOS) Tolerimin

Dua të konsideroj si fillim faktin se ata që e besojnë vërtetë Zotin, për arsye pafund janë kundër shfaqjeve homoseksuale. Por po marr si të

Letër publike Z. Myqerem Tafaj

Përshëndetje zoti ministër, unë jam student i një universiteti privat në Shqipëri. Unë studioj Marrëdhënie Ndërkombëtare në Fakultetin e Shkencave Sociale në Universitetin Europian të