Brenton Kotorri

Personal Archive

brenton-mretti

Brenton Kotorri

Personal Archive

brenton-mretti

Dy ese nga Friedrich von Gentz

Prezantim mbi dy ese te Friedrich von Gentz “Origjina dhe parimet e Revolucionit Amerikan krahasuar me origjinen dhe parimet e Revolucionit Francez (1800)” si dhe

Pse ka krizë të demokracisë?

Prej kreut të këtij shkrimi të shkurtër duhet të themi se kemi zgjedhur të mos përdorim një strukturë klasike të parashtrimit të konceptit e më

Në kujtim të Roger Scruton

Mjeshtër Scruton …, – iu drejtova, –… a e dinit se në enciklopedi, po të kërkosh për filozofët e konservatorizmit, lista nis me Edmund Burke

Mosbindja civile si formë proteste

“Lex injustia no est lex!”, -skaliti Shën Augustini. Të njëjtën tezë, më vonë e mori edhe Thomas Jefferson: “Kur padrejtësia bëhet ligj, rezistenca bëhet detyrë!”

Rëndësia e komunikimit institucional

Një muaj më pare pata mundësinë të përfaqësoja Kontrollin e Lartë të Shtetit në Qendrën për Ekselencë në Financë, në Lubjanë të Sllovenisë, ku mbajt

Dhuna në ligjërimin politik ndërkombëtar

Ligjërimi politik ndërkombëtar, përcakton thelbësisht realitetin social botëror. Do të shohim konkretisht elementet mediatike që rrethuan ngjarjet e dhunës në kryeqytetin e Sudanit, Darfur, për

Një popull për tallje

Ekonomisti amerikan i taksimit, Mancur Olson, na kujton në një prej eseve të tij, një barsoletë të hershme që qarkullon mes ekonomistëve. Barsoleta thotë se

Republikë e Re me metodë të vjetër

Shkenca politike greke studionte kushtetutat e deriatëhershme dhe përgjithësonte marrëdhëniet mes natyrës njerëzore dhe veprimit politik. Ndoshta instrument ii tyre më i fuqishëm ishte teoria