Brenton Kotorri

Personal Archive

brenton-mretti

Brenton Kotorri

Personal Archive

brenton-mretti

Dy ese nga Friedrich von Gentz

Prezantim mbi dy ese te Friedrich von Gentz “Origjina dhe parimet e Revolucionit Amerikan krahasuar me origjinen dhe parimet e Revolucionit Francez (1800)” si dhe

Pse ka krizë të demokracisë?

Prej kreut të këtij shkrimi të shkurtër duhet të themi se kemi zgjedhur të mos përdorim një strukturë klasike të parashtrimit të konceptit e më

Rënia e Metës si fund i tranzicionit

Si një prej lojtarëve më të palodhur të politikës shqiptare të tranzicionit, Ilir Meta nuk resht asnjëherë së surprizuari, e pikërisht duke mos surprizuar. Pas

Rënia e pushtetit të katërt

Thomas Carlyle, në veprën e tij “On heroes, hero-worship and the heroic in history”, na tregon se si lindi koncepti “Pushteti i Katërt”. Ai e

Si komunikohen vlerat

Njerëzimi është një bashkësi qeniesh të cilat nuk janë të vetëkrijuara. Është një shoqëri individësh. Është një komunitet social. Është një njësi politike gjithashtu. Sidomos

Koalicioni i djathtë

Në zgjedhjet për kandidatin për president brenda Partisë Republikane në SHBA vumë re shumëllojshmërinë e vizioneve që u paraqitën. Vizionet e paraqitura prej secilit kandidat

Udha e moralit në ligjbërje

Përgjatë historisë, njerëzimin e ka shoqëruar edhe dilema e rregullave të përbashkëta. Këto rregulla të bashkëjetesës që ne sot i quajmë ligje, kanë pasur dy

Humbën republikanët, fituan gratë

Zgjedhjet presidenciale në SHBA tërhoqën vëmendjen më të madhe botërore se çdo herë tjetër. Nuk e them këtë vetëm në terma sasiorë, pasi me shifra,

Përshesh në FRESSH

“Do të jem liderja më e mirë e FRESSH-it, pasi që e vogël unë arrij gjithçka që dëshiroj”, apo “në krye të FRESSH-it na duhet një

Fabrikimi i atdhetarizmit

Çfarë është nacionalizmi, patriotizmi, atdhetarizmi? Çfarë është kombi? Në veprën e tij “Çfarë është kombi”, Ernest Renan argumenton se kombi është ‘një princip shpirtëror’ si

Asimilimi i tjetrit në politikë

Ka raste kur kandidatë që vijnë nga grupe sociale cilësore minoritare, arrijnë të fitojnë zgjedhje të rëndësishme, duke u bërë kryebashkiakë dhe deri kryetarë qeverish.