Brenton Kotorri

Personal Archive

brenton-mretti

Pse ka krizë të demokracisë?

Prej kreut të këtij shkrimi të shkurtër duhet të themi se kemi zgjedhur të mos përdorim një strukturë klasike të parashtrimit të konceptit e më

Intimja dhe publikja ne postmoderne

Sot, në epokën postmoderne në të cilën jetojmë, intimja është publike, personi është personazh dhe përjetimi është instikt. Sot, intimiteti inkurajohet të jetë sa më

#JeSuixConcerne (Koment – këshillues)

Më 30 shtator të vitit 2005, gazeta daneze Jyllands-Posten publikoi 12 karikatura editoriale të profetit Muhamed, themeluesit të Islamit. Gazeta asokohe deklaroi se ky veprim

Kongres për rininë e tranzicionit

Brezi i prindërve të mi të cilët kanë lindur në komunizëm, duke patur për mision që të edukonte brezin tim, brezin e fëmijëve të tyre,

Demokraci Kineze!

Gjatë verës së këtij viti më tërhoqi vëmendjen krahas ngjarjeve të tjera botërore edhe protestat pro demokraci që nisën në Hong Kong. U përpoqa t’i

Debati Marijuanist

Gjatë verës së vitit të kaluar, CNN ndërmori një nismë të rëndësishme që e ndryshoi plotësisht kursin e debatit mbi marijuanën në SHBA. Në edicionin

Shmangia e konfliktit

 Njeriu është i përbërë nga dy aspekte, ai racional (Pra që mund të studiohet racionalisht si Trupi, organet etj.) dhe ai iracional (Besimi, frikërat, dëshirat,

Diplomacia

Në këtë mjedis aktual të ndryshimit, ndjehet ngushtësia e koncepteve dhe teorive të vjetra politike për shtetin dhe sovranitetin e shteteve kombe. Me sa duket,

Filozofia Politike e John Locke

“… ai që nuk do t’ia japë vetëm rastit mundësinë për të menduar se të gjithë  qeveritë në botë janë produkt vetëm i forcës dhe dhunës, dhe që njerëzit  jetojnë së bashku  vetëm nga rregulla që s’janë vec atyre të kafshëve, ku më I forti mbart ato … duhet nga nevoja të gjejë një tjetër ngritje të qeverisë, një tjetër fuqi origjinare

Logjika Homoseksualiste

Në shkencat sociale, një fenomeni X i shtohet prapashtesa -ist, për të treguar anën politike të tij dhe për rrjedhojë i shtohet epitetit të një

BigBrother-izmi i politikës shqiptare

Të gjitha forcat politike në botë të cilat kërkojnë të marrin pushtetin e të qeverisin kanë një premtim të përbashkët. Prenmtimi i tyre është se