Brenton Kotorri

Personal Archive

brenton-mretti

Brenton Kotorri

Personal Archive

brenton-mretti

Dy ese nga Friedrich von Gentz

Prezantim mbi dy ese te Friedrich von Gentz “Origjina dhe parimet e Revolucionit Amerikan krahasuar me origjinen dhe parimet e Revolucionit Francez (1800)” si dhe

Pse ka krizë të demokracisë?

Prej kreut të këtij shkrimi të shkurtër duhet të themi se kemi zgjedhur të mos përdorim një strukturë klasike të parashtrimit të konceptit e më

Demokracia, qeveria dhe njerëzit

Para pak ditësh, në Tiranë u promovua libri i presidentit të parë socialdemokrat gjerman, Fridrih Ebert. Në përpjekje për të kuptuar paralelet mes gjermanisë së

Bota e Re Gay

Gjatë epokës moderne, shkrimtarë si Thomas More, Francis Bacon, H.G. Welles, Tommaso Campanella, etj., shkruan për botë të reja, dhe qytete ëndrrash. Epoka e së

Individi dhe E drejta Nderkombetare

Për të studiuar rolin e individit si subjekt i së drejtës ndërkombëtare, na duhet të fokusohemi më së shumti tek zhvillimi i të drejtave të

Koncerti Europian i Fuqive të Mëdha

Kjo ese në fillim sqaron përkufizimet e ndryshme të organizatave ndërkombëtare. Më pas përshkruan zhvillimin historik në shekullin e 19-të, me vitin 1865 të cilësuar

Imuniteti dhe valixhja diplomatike

Valixhja Diplomatike është një term i përdorur në ligjin ndërkombëtar për të përkufizuar një element të imunitetit diplomatik. Transporti i sendeve dhe dokumenteve personale dhe

Mbi aktivizmin (Interviste per Gazeten MAPO)

Studenti në nivelin master për Marrëdhënie Ndërkombëtare pranë Universitetit Europian të Tiranës, është aktualisht drejtues i APPA dhe përfaqësues i Shqipërisë në Asamblenë Rinore në

Xhihadi homoseksualist

LGBT me krahë të ngrohta. Sikurse ndodh shpesh, me vendet e vogla, “të mëdhenjtë” bëjnë ç’të duan. Ky fenomen ndodh shpesh në marrëdhëniet ndërkombëtare, dhe

Diplomacia si Fuqi e Butë

Në Marrëdhëniet Ndërkombëtare, koncepti i fuqisë, është një element themelor që karakterizon të gjithë sistemin e politikës ndërkombëtare. Kjo, sidomos, për qasjen realiste, e cila

Mësime nga Obama për qeverinë Rama

Sigurisht që edhe këtë vit, fjalimi i përvitshëm “State of the Union” ne Kongresin Amerikan, u prit me entuziasëm. Sidomos nga media. Kjo pasi media