Essays

Koncerti Europian i Fuqive të Mëdha

Kjo ese në fillim sqaron përkufizimet e ndryshme të organizatave ndërkombëtare. Më pas përshkruan zhvillimin historik në shekullin e 19-të, me vitin 1865 të cilësuar

Imuniteti dhe valixhja diplomatike

Valixhja Diplomatike është një term i përdorur në ligjin ndërkombëtar për të përkufizuar një element të imunitetit diplomatik. Transporti i sendeve dhe dokumenteve personale dhe

Diplomacia si Fuqi e Butë

Në Marrëdhëniet Ndërkombëtare, koncepti i fuqisë, është një element themelor që karakterizon të gjithë sistemin e politikës ndërkombëtare. Kjo, sidomos, për qasjen realiste, e cila

Gjuha latine tek Nietzsche

Punimi ne fjale ka te beje me nje gjuhe tashme te vdekur ne mendjet bashekohore, por jo ne kujtesen e mbare njerezimit. Lidhja e kesaj

Shmangia e konfliktit

 Njeriu është i përbërë nga dy aspekte, ai racional (Pra që mund të studiohet racionalisht si Trupi, organet etj.) dhe ai iracional (Besimi, frikërat, dëshirat,